Madjournalistik

Jeg er professionel madskribent og skriver blandt andet om mad for Politken, Havnefronten og magasinet Mad&Bolig. Derudover driver jeg min egen madblog, hvor jeg fortæller om min store passion for den gastronomiske verden.

Mad og madlavning er en af mine store passioner. Og mad er mere end blot god smag og det at blive mæt. Mad er æstetik, oplevelser og måske endda kunst. Derfor skriver jeg også om mad. Fordi jeg vil lære andre om den skønne verden, der gemmer sig i gastronomien. Og fordi jeg elsker at formidle og inspirere.

Madskribent for magasiner og aviser

Jeg skriver om mad og restauranter for en vifte af aviser og magasiner, blandt andet Politiken og Mad&Bolig, ligesom jeg laver restaurantportrætter i København for lokalavisen Havnefronten. Tidligere har jeg også - indtil tillægget lukkede - skrevet et fast ugentligt opslag i Jyllands Postens daværende søndagssektion JP W. Jeg har også leveret artikler om gastronomi til de nu lukkede magasiner Mad&Venner og Smagogbehag.

I mine artikler komme jeg bredt rundt i den gastronomiske verden. Jeg laver interviews med kokke, skriver om trends og tendenser og laver restaurantportrætter. Jeg udvikler også opskrifter og tester tilberedningsmetoder og køkkengrej.

Opskriftsudvikling

Jeg udvikler også opskrifter på velsmagende mad, ligesom jeg ofte for billederne selv til opskrifterne.

Læs mere om opskriftsudvikling

Madblogger

Jeg driver også min egen blog om mad og gastromi. Her publicerer jeg opskrifter på både hverdags- og festmad, restaurantanmeldelser og reportager fra madoplevelser i både Danmark og det store udland. Bloggen blev i foråret kåret som en af Danmarks fem bedste gourmetblogs af websitet duglemmerdetaldrig.dk.

Se min madblog

Også madfotograf

Ud over at skrive om mad fotograferer jeg også mad - både til magasiner, aviser og andre kunder. Dermed kan jeg også levere fotos til artikler mad - også når det gælder opskrifter og studiefotos.

Se eksempler på mine madbilleder

Relevante nyheder og cases

Hvilken smør er egentlig bedst? Er det den eksotiske fra Frankrig med saltkrystaller? Eller er det en lige-ud-ad-landevejen dansk smør, der smager balanceret af syrnet fløde? Det så jeg nærmere på i Lørdags i Politiken, hvor jeg sammen med to dommere smagte mig igennem seks slags smør fra de danske supermarkeder.
Hvilken købe-koldskål smager egentlig bedst? Det var spørgsmålet, da jeg sætte en konditor og en kok til at teste koldskål i Politiken.
At være intet mindre end Danmarks bedste fiskehandler. Det er ambitionen hos Kajens Fisk og Vildt på Rungsted Havn, som jeg har skrevet en såkaldt profilannonce for i seneste udgave af Strandvejsmagasinet
Den billigste fuldfede cremefraiche er faktisk den bedste. Det er konklusionen i dagens udgave af Politiken, hvor jeg sammen med mine to cremefraicheglade dommere tester syrnet fløde.
Er dansk rom egentlig værd at drikke? Det er spørgsmålet i dag i Politiken, hvor jeg sammen med to dommere smager mig igennem fire forskellige flasker dansk rom.
Der er smæk til fem ud af seks påskeæg med nougat og marcipan, da jeg sammen med to dommerne tester påskeæg til Politiken. Kun et enkelt af dem er værd at sætte tænderne i.
Hvem laver egentlig den bedste udgave af det klassiske bagværk hindbærsnitte? Det er spørgsmålet i dagens testartikel i Politiken.
Du skal gå i Lagkagehuset, hvis du vil have den bedste gammeldags fastelavsbolle. Det er konklusionen i den test af fastelavnsboller, som jeg har skrevet til Politiken.
Dansk whisky viser gode takter, men de mangler tid på fade til at udvikle smagen. Det er konklusionen i dagens udgave af Politiken, hvor jeg har samlet et dommerpanel og tester dansk whisky.
Hvilken nougat får dig i nøddehimlen? Og hvilke smager af billig mælkechokolade? Det kan man læse om i dagens udgave af Politiken, hvor jeg har skrevet en testartikel med test af seks forskellige slags nougat fra supermarkederne.
Arla har lanceret et nyt magasin, Arla Pro, der er rettet mod professionelle kokke. Til det første nummer har jeg leveret tre forskellige artikler og bærende fotos for den ene af dem.
Hvilken af supermarkedernes smeltechokolade er bedst? Det ser jeg på i dagens udgave af Politiken, hvor jeg debuterer som testjournalist.
Ænder hører jul og mortensaften til. Men det kan nu spises hele året, og endda komme fra Danmark. Det ser jeg nærmere på i seneste udgave af magasinet Mad&Bolig, hvor jeg også har lavet tre opskrifter retter på and.
Når toprestauranterne i disse år sætter ost på bordet, er en simpel osteplatte med et par gode oste ikke længere nok. Der skal regulære retter til, hvor osten for lov at spille en ny rolle. Det kan du læse om i min artikel i dagens udgave af iByen i Politiken.
Hvordan sætter man øl til sine oste? Det var spørgsmålet, jeg for tredje år i træk forsøgte at besvare på Castellos stand på Food Festiaval i Århus. Her holdt jeg nemlig en række oplæg og tilhørende smagninger, hvor gæsterne kunne blive klogere på netop den kombination.
Skal man være kæmpe vinnørd for at åbne sin egen vingård? Ikke hos Vejrhøj Vin, hvor Niels og Nina Fink intet anede om vinproduktion, da de besluttede at åbne en vingård i Odsherred. Allievel laver de noget af Danmarks bedste hvidvin. Dem kan du læse om i seneste udgave af Isabellas.
Der er test af tre forskellige grillmetoder og tips til gode steder at drikke i København i seneste udgave af magasinet Mad&Bolig Gourmet
Snegle på bordet associeres af mange med noget ærkefransk. Men snegle hører sig til i mange forskellige køkkener - også i det danske. Det kan man læse om i min artikel om snegle i seneste udgave af Mad&Bolig.
Hvordan laver man en lækker vegetarisk forårsret med ost? Det var udfordringen, da jeg skulle udvikle en opskrift til kampagnen Ost&Ko, som Mejeriforeningen står bag.
For få år siden var alle nye restauranter med ambitioner i København nordisk inspirerede. Sådan er det ikke mere, hvor masser af asiatiske og latinamerikanske steder kommer til. Men faktisk er de også nordisk inspirerede, fortæller jeg i min artikel fra iByen i Politiken.